Marlies Volten (links) en Wout van der Waal (rechts) onthullen samen met Jan van Vliet van de Gildemeesters Bollenstreek de ‘blanke’ reuzenbol.
Marlies Volten (links) en Wout van der Waal (rechts) onthullen samen met Jan van Vliet van de Gildemeesters Bollenstreek de ‘blanke’ reuzenbol. Foto: Nikki Castel

Bouw 56 woningen in Bloementuin van start

Algemeen

BAM Wonen is gestart met de bouw van het duurzame nieuwbouwproject Bloementuin in Sassenheim. BAM Wonen ontwikkelt en realiseert in totaal 56 koopwoningen, waarvan 36 eengezinswoningen en 20 appartementen. Daarnaast brengt BAM Wonen 20 bootligplaatsen in de verkoop. De oplevering is naar verwachting in het eerste kwartaal van 2025. 

Onder toeziend oog van de kopers van de eengezinswoningen en de appartementen werd door wethouder Marlies Volten van de gemeente Teylingen de ‘blanke’ reuzenbol onthuld van de Gildemeesters Bollenstreek. Dit manshoge kunstwerk in de vorm van een tulpenbol zal door een kunstenaar uit de Bollenstreek beschilderd worden. De kopers worden uitgedaagd om mee te denken over het ontwerp. De uiteindelijke tulpenbol zal met de oplevering van de woningen onthuld worden en krijgt ook zijn bestemming in de Bloementuin.

Doorstroming

Volten is blij met het duurzame nieuwbouwproject: ‘Bloementuin is een mooi voorbeeld van een schone, veilige, groene en duurzame wijk, waar naast huurwoningen deze 56 koopwoningen in verschillende prijsklassen worden gebouwd. De woningen in de wijk zijn in de eerste plaats toegewezen aan Teylingers, waardoor er een betere doorstroming ontstaat. Zo zorgen we ervoor dat Teylingen een gemeente is waar iedereen prettig kan wonen: ouderen, jongeren, kwetsbaren, gezinnen, alleenstaanden en spoedzoekers.’

Duurzame woningen en appartementen

Alle woningen zijn gasloos en daarmee toekomstbestendig met een aangenaam en constant binnenklimaat. Ze zijn voorzien van zonnepanelen op het dak, water-waterwarmtepomp, vloerverwarming en -koeling en hoogwaardige isolatie. Daarnaast zijn de woningen onderhoudsarm door de toegepaste duurzame materialen. De VON-prijzen zijn door de gemeente gemaximaliseerd waardoor zeer betaalbare woningen gerealiseerd worden.

Wout van der Waal, commercieel directeur bij BAM Wonen: ‘Woningen betaalbaar en ook toegankelijk maken voor starters is essentieel. Op de plek waar ooit een tennisveld lag, verrijst nu een prachtige nieuwe woonwijk waar iedereen een thuis kan vinden. Met de realisatie van deze nieuwe duurzame woningen geeft BAM Wonen uitvoering aan de BAM-strategie ‘Building a sustainable tomorrow.’

Bloemenbuurt

De naam Bloementuin is niet zomaar gekozen. Dit project is onderdeel van de ontwikkeling van de Bloemenbuurt; het gebied Narcissenlaan – Parklaan in Sassenheim. Het plan van BAM Wonen gaat helemaal op in deze ontwikkeling. Letterlijk, want de architecten van het project hebben de woningen en de nieuwe leefomgeving zo ontworpen dat de nieuwbouw naadloos in de bestaande bouw opgaat. Het project Bloementuin vormt straks een natuurlijke verbinding tussen de verschillende delen van de Bloemenbuurt en het Mennepark.

De twintig bootligplaatsen maakt Bloementuin Sassenheim uniek. De ligplaatsen worden in het project verkocht onder de naam Waterlelie. Bloementuin ligt direct aan het water en in directe verbinding met de Kagerplassen. Dit is het oudste watersportgebied van Nederland. Dit unieke veengebied staat via rivier de Zijl direct in verbinding met de Oude Rijn, van waaruit Leiden, Amsterdam én de rest van Nederland bereikbaar zijn. Wonen en recreëren op het water zijn in dit nieuwbouwproject daarom binnen handbereik. Er is nog een aantal appartementen en ligplaatsen te koop. Meer informatie is te vinden op: https://bloementuinsassenheim.nl.

Uit de krant